Στο Οικομενικό Πατριαρχείο το Βατοπέδιο

Εξηγήσεις αναμένεται να δώσει τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Κοινότητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά την επιστολή Βαρθολομαίου, για το επίμαχο θέμα της Μονής Βατοπεδίου.

Κύκλοι του Πατριαρχείου, σημειώνουν στην "Καθημερινή της Κυριακής" ότι είναι αδύνατο η Ιερά Κοινότητα να μην ενημερώνει επίσημα την πνευματική αρχή του Αγίου Όρους τη στιγμή μάλιστα που κάθε λογής πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε βάρος της ιστορικής Μονής.

Στο μεταξύ, μέσα σε κλίμα ενότητας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στο Φανάρι βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου και ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος, ο οποίος θα συμμετάσχει στο συλλείτουργο που θα τελεσθεί την Κυριακή το πρωί στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την ιδιαίτερη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Αλέξιος επισήμανε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της ενότητας από την κοινή συμμετοχή στην κυριακάτικη λειτουργία.

Παράλληλα, το Σάββατο το απόγευμα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κήρυξε στην Κωνσταντινούπολη την έναρξη του Συμποσίου που είναι αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο και το οποίο θα διεξαχθεί στη Σμύρνη, την Έφεσο, την Αττάλεια, τη Ρόδο και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Κρήτη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα, σημειώνοντας την σημασία του συντονιστικού ρόλου που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ορθοδοξία.
Πηγή: skai.gr