Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτό)

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην είσοδο του σχολείου, όπου έφθασε πριν από λίγο, βρισκόταν ήδη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που τον υποδέχθηκε μαζί με τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Σήμερα τα παιδιά επέστρεψαν στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία αλλά και τους παιδικούς σταθμούς μετά από δυόμιση μήνες, ενώ ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ο Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνιάδη για το πώς κυλά η πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο, με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής μαθητών και χωρίς απουσία δασκάλου. Συζητήθηκαν οι κανόνες αλλά και οι νέες συνήθειες με τις οποίες καλούνται να εναρμονιστούν μαθητές και διδακτικό προσωπικό ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μαθητές κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματός τους. 

Με δύσκολη εξίσωση που κατάφερε, ωστόσο, να λυθεί και η επιτυχία της πιστώνεται σε όλους παρομοίασε σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης, που την ώρα εκείνη διδάσκονταν «Μαθηματικά», ο Πρωθυπουργός τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας διαπιστώνοντας πως στο σύνολό τους οι μαθητές είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις συνθήκες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι έχοντας ακούσει τις απόψεις των ειδικών και έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχει λόγος Δημόσιας Υγείας, τοποθετήθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών πρωτίστως για μαθησιακούς λόγους, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνο όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ