Στήριξη Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού στο πρόγραμμα NOSTOS

Τους συμμετέχοντες του προγράμματος NOSTOS 4, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, υποδέχτηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Την κοινή δράση των τριών χωρών που λαμβάνουν μέρος, Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας και του Υφυπουργού κ. Κώστα Βλάση, «αγκάλιασαν» η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός, καθώς οι απόδημοι είναι ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο κομμάτι της χώρας μας και βασικός πυλώνας της άσκησης πολιτικής. 

Κύριο μέλημα του Πρωθυπουργού είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των δεσμών με την ομογένεια και τη μητέρα Πατρίδα. Στα πλαίσια αυτά η υποδοχή παιδιών και άλλων χωρών της διασποράς αποτελεί την κορωνίδα των κοινών δράσεων Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στο επίπεδο της Ομογένειας. Οι αγαστές σχέσεις των τριών χωρών συμβάλλουν τα μέγιστα στη σταθερότητα μιας ευαίσθητης περιοχής, όπως είναι η Μεσόγειος. 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης ανέφερε κατά την τοποθέτησή του «Το πρόγραμμα NOSTOS έρχεται να σφραγίσει αυτή τη συνεργασία σε ατομικό επίπεδο και να προωθήσει τις περιφερειακές συνέργειες στον τομέα της διασποράς. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία καρποφόρα συνάντηση με τους νέους συμμετέχοντες, τη μελλοντική γενιά των κοινοτήτων μας, μέσω των οποίων προσβλέπουμε στην κατασκευή γεφυρών φιλίας και ενθάρρυνσης περαιτέρω της τριμερούς συνεργασία μας.». 

Το πρόγραμμα της χώρας μας περιλαμβάνει επίσκεψη των συμμετεχόντων σε αρχαιολογικούς χώρους όπως του Σουνίου, της Ακρόπολης, των Μυκηνών, του Ναυπλίου, αλλά και ξενάγηση στη Βουλή των Ελλήνων, στο υπουργείο Εξωτερικών, στο μουσείο Μπενάκη και στην έκθεση «1821 Πριν και Μετά». Στόχος είναι οι νέοι να αντλήσουν μία πολύπλευρη εικόνα της ιστορίας, καθώς και της κουλτούρας της χώρας μας δημιουργώντας τους αυριανούς άτυπους «πρεσβευτές» μας. 

Να τονίσουμε ότι το ταξίδι των 15 νέων ξεκίνησε στην Αίγυπτο και θα ολοκληρωθεί στην Κύπρο. 

Πηγή: skai.gr