Κλείσιμο

Στην εισαγγελία κατά του ρατσισμού οι δηλώσεις του μητροπολίτη Χίου περί λαθρομεταναστών

Στην εισαγγελία κατά του ρατσισμού απέστειλε τα δημοσιεύματα με τις αναφορές του μητροπολίτη Χίου Μάρκου ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου.

Στόχος να διερευνηθεί αν ο μητροπολίτης διέπραξε αξιόποινες πράξεις με τις δηλώσεις του οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Η εισαγγελέας κατά του ρατσισμού θα αποφανθεί για το θέμα στο προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης ξεσπάθωσε εναντίον των προσφύγων, για τους οποίους είπε, πως «δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» ενώ επιτέθηκε και στον από 30ετίας θεσμοθετημένο πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους, «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με στεναχώρια διαβάσαμε και τις δηλώσεις του μητροπολίτη Χίου και πραγματικά αναρωτιόμαστε αν για την Εκκλησία υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, αν η Εκκλησία που πρεσβεύει την καλοσύνη ,την ισότητα,την δικαιοσύνη,την αγάπη και το <<ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ>>, έχει σχέση με τέτοιες απόψεις» σημειώνει την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου καταδικάζοντας τις δηλώσεις. «Δυστυχώς αντί να σβήνει φωτιές ο Μητροπολίτης πυροδοτεί το φιτίλι και είναι πολύ επικίνδυνο» τονίζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Χίου Πολίτης, κύκλοι των δύο βουλευτών Χίου κ. Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

Πηγή: skai.gr