Στην ΔΙΣ ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Η υποδοχή Ιερώνυμου

Στο Συνοδικό Μέγαρο έφτασε  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να λάβουν μέρος στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, στην είσοδο του προαυλίου της Μονής Πετράκη. Κατόπιν, στην είσοδο της Μονής και ο ηγούμενος της Μονής, Μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, προσκύνησε και στην είσοδο του Συνοδικού Μεγάρου τον περίμενε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ακολούθως, μπήκαν μέσα και ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους συνοδικούς για ένα κέρασμα στο εντευκτήριο. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας τόνισε: «Σας υποδεχόμαστε για να έχουμε μια καρποφόρα συνεργασία για θέματα Εκκλησίας-Πολιτείας και του παρέδωσε το μετάλλιο Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας συζήτησαν με τους Συνοδικούς Αρχιερείς και τον Μακαριώτατο. Όσο αφορά τις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας οι δύο πλευρές τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία στο πλαίσιο πάντοτε των διακριτών ρόλων.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους Συνοδικούς Αρχιερείς ενώ πριν την αναχώρησή του ο Πρωθυπουργός έβγαλε και μία αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Πηγή: skai.gr