Στη νήσο Άμπελο που ασκήτευσε ο Όσιος Λουκάς βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Την Αγία Μαρίνα τίμησε και φέτος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Την Αγία Μαρίνα τίμησε και φέτος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επισκεπτόμενος τη νήσο Άμπελο στον Κορινθιακό Κόλπο. Ο Μακαριώτατος πραγματοποίησε το ετήσιο ευλαβικό του προσκύνημα στο μοναστηριακό κάθισμα της Αγίας Μαρίνας, αυτοτελούς Μονής του Οσίου Λουκά, το οποίο ο ίδιος αναγέννησε τη δεκαετία του '80 και φροντίζει μέχρι σήμερα.

Η νήσος Άμπελος αποτέλεσε σημείο ασκητισμού του Οσίου Λουκά για περίπου τρία χρόνια, από το 942 μέχρι το 945 μ.Χ., πριν o Άγιος εγκατασταθεί και ιδρύσει το μοναστήρι στο Στείρι Βοιωτίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη νήσο Άμπελο

Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής διασύνδεσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Απόστολος Καβαλιώτης. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά, π. Σεραφείμ Παυλίδης, με τον Ιεροδιάκονο π. Χαράλαμπο Τσοκά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη νήσο Άμπελο

Την επιμέλεια και την μέριμνα όλης της Ιεράς Πανήγυρης στην οποία βρέθηκαν πιστοί από τα γύρω χωριά, είχε ο επί πολλά έτη στενός συνεργάτης του Μακαριώτατου, κ. Ιωάννης Μπενέκος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη νήσο Άμπελο

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου των Αθηνών, κ. Γεώργιος Δεμελής.

Ο κ. Γεώργιος Δεμελής.

Την Αγία Μαρίνα τίμησε και φέτος ο Μακαριώτατος

Πηγή: skai.gr