ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το νέο ειδικό μισθολόγιο του ΕΣΥ – Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ

Οι συνέπειες της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ισχύσουν, από τη δημοσίευση της απόφασης.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Μάνδρου

Αντισυνταγματικό κρίθηκε, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ που ψηφίστηκε το 2017. Με βάση την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου οι γιατροί που ΕΣΥ που είχαν προσφύγει και κέρδισαν τη δίκη δεν θα πάρουν αναδρομικά από το 2017 που ίσχυσε το μισθολόγιο που τώρα ακυρωθηκε.

Οι συνέπειες της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ισχύσουν, από τη δημοσίευση της απόφασης.

Στην Ολομέλεια προήδρευσε η επίτιμη πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Ειρήνη Σάρπ και η απόφαση φέρει αριθμό 1408 του 2022.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ιατροί του Ε.Σ.Υ. κατά των μισθοδοτικών τους καταστάσεων και από τους συμβούλους Επικρατείας οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές κατά το σκέλος που εστρέφετο κατά των μισθοδοτικών καταστάσεων του μηνός Ιουλίου 2018, ενώ αντίθετα απερρίφθη κατά το μέρος που εστρέφετο κατά της σιωπηρής απορρίψεως από την πλεύρα του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν, του αιτήματός τους περί ανακλήσεως προγενεστέρων μισθοδοτικών τους καταστάσεων και επανεκδόσεως τους, με επανυπολογισμό των αποδοχών τους, βάσει των διατάξεων που ίσχυαν προ του ν. 4093/2012.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΣτΕ ΕΣΥ