Σταθμάρχης Λάρισας: Έδωσα εντολή για αλλαγή της τροχιάς αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε

Τι δήλωσε στην κατάθεσή του ο 60χρονος σταθμάρχης ο οποίος έχει συλληφθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο 60χρονος συλληφθείς σταθμάρχης της Λάρισας, στην πολύωρη κατάθεσή του ανέφερε ότι έδωσε εντολή για αλλαγή στην τροχιά αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ του Σκάι,  Θεοδόσης Πάνου, όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν φτάσουν στα χέρια των αρχών που ερευνούν την τραγωδία οι καταγεγραμμένες συνομιλίες στα κρίσιμα λεπτά πριν από την στιγμή της σύγκρουσης.

Νωρίτερα ο σταθμάρχης είχε συλληφθεί,  με τις κύριες ευθύνες να επιρρίπτονται σε αυτόν για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διενεργεί την προανάκριση και συγκεντρώνει την ογκώδη δικογραφία για το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι καταθέσεις των επιζώντων, ωστόσο, και η πραγματογνωμοσύνη θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Καταθέσεις έχουν δώσει ακόμη ο εκπρόσωπος της Hellenic Trains και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων.

Αυτό που κυρίως ερευνάται είναι, εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα, καθώς και γιατί ο σταθμάρχης έδωσε τη συγκεκριμένη γραμμή στην επιβατική αμαξοστοιχία.

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων, οι οποίοι από το πρωί δίνουν αίμα για τους τραυματίες.

  

Πηγή: skai.gr