Σταμπουλίδης σε ΣΚΑΪ: Το νεό ωράριο σε σούπερ και μίνι μάρκετ- Delivery από το βράδυ

Το delivery (όχι take away) και από μίνι και σουπερ μάρκετ επιτρέπεται από σήμερα και μετά τις 8.30 μέχρι τη 1 το πρωί, διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Οι μεγάλες αλυσίδες κλείνουν κανονικά στις 9 το βράδυ. 

Δεν υπάρχει θέμα επαναλειτουργίας βιβλιοπωλείων, αλλά μπορούν να συνεχίζονται οι πωλήσεις τους διαδικτυακά σημείωσε ο κ. Σταμπουλίδης. 

Διαβάστε την ΚΥΑ αναλυτικά ΕΔΩ 

«Αυτό που σκεφτόμαστε με μεγάλη αγωνία, είναι να πετύχουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε πάρει ήδη. Όλα θα εξαρτηθούν από τη διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Οι χώροι συναναστροφής κυρίως τα εστιατόρια, καφέ μπαρ κλπ ήταν οι εστίες που μετέδωσαν πολύ τον ιό» επισήμανε. 

«Κόφτης δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει στο σύστημα» εξήγησε για τα SMS. Μπορεί, πρόσθεσε ο ΓΓ. Εμπορίου, να υπάρχουν περιορισμοί στις επιλογές. «Η δυνατότητα λιγότερων επίλογων μέσω SMS ή με τα χαρτιά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι κάτι που αποφασίζουν οι ειδικοί» ξεκαθάρισε. 

Δήλωση Γεωργιάδη και στη Βουλή

Μικρά και μεγάλα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να εκτελούν παραγγελίες και να κάνουν «ντελίβερι» προϊόντων και μετά τις 9 το βράδυ, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τα μίνι μάρκετ και τα σούπερ μάρκετ από το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας τους μετά τις 8.30 το βράδυ, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν διανομή προϊόντων και μετά τις 9 το βράδυ.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι σκοπός της νέας ρύθμισης είναι να μπορούν οι καταναλωτές να εξυπηρετηθούν καλύτερα και να παραγγέλλουν τα ψώνια τους από το σπίτι, ώστε να μην παρουσιάζεται συνωστισμός, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: skai.gr