Στα Τρίκαλα κατασκευάζεται το πρώτο «παθητικό σχολείο»-Σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα

Μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση καθώς ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες διατηρεί στο εσωτερικό του σταθερή θερμοκρασία

Το πρώτο εκ θεμελίων παθητικό σχολείο, πρόκειται να κτιστεί στα Τρίκαλα, το οποίο εκτός από σύγχρονες εγκαταστάσεις, διαθέτει προδιαγραφές που προσαρμόζονται στις ανάγκες της νέας εποχής. 

Διατηρεί όλον το χρόνο άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις και επομένως, μικρή επιβάρυνση για θέρμανση.

Στο σύγχρονο κτίριο θα στεγαστεί το 20ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπογράφτηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου το έργο έχει προϋπολογισμό 695.000€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Το διδακτήριο είναι δυναμικότητας 50 νηπίων  και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.253,44 τ.μ., με δύο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.
 

Πηγή: skai.gr