ΚΑΙΡΟΣ

Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει στη διοίκηση του ΕΛΛΑΚΤΩΡ ο αντιπρόεδρος του ΔΣ

Σοβαρές ευθύνες για τον τρόπο διοίκησης της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» και αρκετές επιχειρηματικές επιλογές τους, επιρρίπει, στους αδελφούς Καλλιτσάντση, με επιστολή που τους κοινοποίησε, στις 15 Ιουνίου 2018, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου, Γιάννης Τζιβέλης.

Ο αντιπρόεδρος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», κάνει λόγο στην επιστολή του για ανεπαρκή συστήματα εσωτερικού ελέγχου, έλλειψη μιας ουσιαστικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (σε έναν Όμιλο που απασχολούσε 23.000 άτομα), ενώ σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει και για επιχειρηματικές επιλογές των αδελφών Καλλιτσάντση, όπως στην περίπτωση της δραστηριοποίσης του Ομίλου στον Κόλπο, κάνοντας λόγο «για φιάσκο, όπου όλα τα κέρδη των παραχωρήσεων και του χρυσού χάνονται σε αποτυχημένα φαραωνικά εγχειρήματα στην άμμο της Αραβίας», θέττοντας το ρητορικό ερώτημα «ποιος άραγε διαχειρίστηκε την υπόθεση Κόλπος»;

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Τζιβέλη, δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει τις διαφωνίες και τον προβληματισμό του για την ασκούμενη, εκ μέρους των αδελφών Καλλιτσάντση, επιχειρηματική πολιτική του Ομίλου, αφού και τον Ιανουάριο του 2016 είχε αποστείλει αντίστοιχη επιστολή, θέτοντάς τους σειρά ερωτημάτων για την, εκ μέρους των, ασκούμενη διοίκηση. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι συχνά - πυκνά τους παρότρυνε για βελτιωτικές κινήσεις στην άσκηση διοίκησης, που ουδέποτε, όμως, εισακούστηκαν, φέρνοντας ως παράδειγμα την διατήρηση των «ζημιογόνων έργων στα Αραβικά Εμιράτα», αλλά και την επιδεικνυούμενη αδράνεια στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Τονίζει, ότι η κακή πορεία της εταιρείας ήταν ορατή εδώ και 6 χρόνια, επισημαίνοντας ότι «δεν αλλάζουμε και φοβούμαι ότι θα πάθουμε ό,τι έπαθε και η ελληνική οικονομία και θα ήθελα να προλάβουμε το κακό γιατί είμαστε όλοι υπεύθυνοι έναντι των εργαζομένων και των υπολοίπων μετόχων».

Και ο αντιπρόεδρος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» καταλήγει λέγοντας: φρόντισα να είμαι αντικειμενικός και δίκαιος με όλους σας. Δούλεψα καθαρά και μόνο για το καλό της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμώ ότι «απαιτείται σύγχρονη διακυβέρνηση και τέτοια μπορεί να είναι μία διακυβέρνηση χωρίς την οικογένεια Καλλιτσάντση». Κάτι φυσικά, που εναπόκειται στην κρίση των μετόχων του Ομίλου.

Ακολουθεί το σύνολο της επιστολης του, κ. Γ. Τζιβέλη



Πηγή: Δημήτρης Λάππας