Σοκαριστική καταγγελία για σύγχρονο δουλεμπόριο στην Φθιώτιδα (pics)

Σοκαριστική καταγγελία για σύγχρονο δουλεμπόριο στην Φθιώτιδα (pics)

Σε ένα γεγονός με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις αλλά και εκμετάλλευσης-εμπόριο ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας ήρθε σήμερα σε επαφή η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων που κλήθηκε να φιλοξενήσει ως άστεγο τον Willy.

Ο Willy εδώ και δυο μήνες προσφέρει σκληρή χειρωνακτική εργασία σε αγροκτηνοτροφική μονάδα στην Γλυφα Φθιώτιδας. Όπως καταγγέλει ο ιδιος, καταθέτοντας και μηνυτήρια αναφορά στην Αστυνομία, ο εργοδότης του ποτέ δεν τον πλήρωσε για τις δουλειές που συμφώνησαν.

Του παρείχε μόνο στέγη και φαγητό το οποίο μάλιστα,σύμφωνα με το ίδιο, υπέρτιμολογούσε και αφαιρούσε από την μηνιαία αμοιβή του. Όταν ευρισκόμενος σε απόγνωση μετά από δυο μήνες ζήτησε τα χρήματά του αντιμετώπισε έναν οργισμένο εργοδότη που τον εκβίαζε να δουλέψει παραπάνω για να τον πληρώσει.

Αποφάσισε να πάρει τα μόλις 290 ευρώ που του έδωσε και έφυγε με τα πόδια από το κτήμα,φοβούμενος και για την σωματική του ακεραιότητα. Έμεινε δυο ημέρες στην ύπαιθρο ταλαιπωρημένος στην Γλύφα μέχρι η Αστυνομία να τον περισυλλέξει και επειδή ήδη εμφάνιζε πυρετό και βήχα να τον στείλει στο Νοσοκομείο Λαμίας για έλεγχο για κοροναιό.

Ήταν το χθεσινό 9ο δείγμα που ευτυχώς επέστρεψε αρνητικό όπως και τα υπόλοιπα,από τον έλεγχο στο ΕΚΠΑ.

Σήμερα βγαίνοντας υγιής από το Νοσοκομείο θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Λαμιέων που δραστηριοποιήθηκε άμεσα.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας Παναγιώτης Στασινός βρέθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τους ακούραστους εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου και του εξασφάλισαν κατάλυμα,ζεστό φαγητό και ένα ζεστό μπάνιο. Αύριο θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη να αναζητήσει ένα καλύτερο εργοδότη ώσπου να πάρει το πολυπόθητο χαρτί του ασύλου.

Οι πληροφορίες του FM-1 αναφέρουν πως ο Willy έφυγε από το Κογκό και έχει οικογένεια με επτά παιδιά. Προσπαθεί με την εργασία του να τα θρέψει αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας μαζί του όλα τα νόμιμα έγγραφα και αναμένει την εκδίκαση της αίτησης του για άσυλο σε Ά Βαθμό

Φιλοξενείται σε μισθωμένο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη που χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενώ έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα εύρεσης εργασίας όσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα.

Δείτε αποκλειστικά έγγραφα που παρουσίασε ο Willy στους αστυνομικούς:

 

Πηγή: LamiaFM