Κλείσιμο

Σκάνδαλο με «μαϊμού» εμβολιασμούς -Καρδίτσα: 68 «εικονικές» δηλώσεις για 46 άτομα- 300-600 ευρώ το κεφάλι

Οικογενειακή υπόθεση ήταν η φάμπρικα των εικονικών εμβολιασμών για τον Covid-19, στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας, όπως προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

   Ειδικότερα, σύμφωνα με την δικογραφία που παρέδωσε η υπηρεσία στον αρμόδιο εισαγγελέα, τον «πυρήνα» της ομάδας που είχε στήσει την απάτη αποτελούσαν 7 άτομα, εκ των οποίων οι 5 ήταν συγγενείς μεταξύ τους, ενώ οι άλλοι δύο ήταν συνεργάτες τους από άλλη πόλη της της Βόρειας Ελλάδας. Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή των επτά μελών εγκληματικής ομάδας, σε 68 «εικονικές» δηλώσεις εμβολιασμού, που αφορούσαν τουλάχιστον 46 άτομα, από τις οποίες οι 22 περιελάμβαναν και τη 2η δόση του εμβολίου.

   Αρχηγός της ομάδας ήταν διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, η οποία, λόγω της ιδιότητάς της, είχε πρόσβαση στα στοιχεία των γιατρών και είχε την δυνατότητα να καταχωρεί τους «πελάτες» ως εμβολιασμένους.

   Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές στο Skai.gr χρέωναν από 300-600 ευρώ το άτομο για την έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ενώ τα μέλη της εγκληματικής ομάδας για να δικαιολογούν τις μεταξύ τους χρηματικές συναλλαγές, χρησιμοποιούσαν ως αιτιολογία έξοδα για ταφικό μνημείο συγγενικού τους προσώπου.

Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ