ΣΚΑΪ: Μεγάλη εκστρατεία για τη συγκέντρωση ρουχισμού

Ξεκίνησε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η μεγάλη εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων, προκειμένου βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που κρυώνουν. Η εκστρατεία, που πραγματοποιείται από τις Μητροπόλεις της Ελλάδας, τον ΣΚΑΪ και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πραγματοποιείται παράλληλα με τη συγκέντρωση τροφίμων.

Η εκστρατεία ξεκίνησε από το βόρειο τόξο της χώρας και συνεχίζεται στην νότια Ελλάδα. Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, σε εκκλησίες των παρακάτω πόλεων: Ρόδου, Καστελόριζου, Κω, Λέρου, Χανίων, Κίσσαμου, Ρεθύμνου, Σπηλίου, Ηρακλείου, Αρκαλοχωρίου, Σητείας, Ιεράπετρας.

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετάσχουν στη δράση του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», μαζί με την Εκκλησία της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν χώροι για την εναπόθεση τροφίμων και ρούχων για τους άπορους και στα 27 στρατιωτικά πρατήρια ανά την Ελλάδα. [ Αναλυτικά τα πρατήρια ΕΔΩ ]

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «δε θα πρέπει να αφήσουμε περιθώρια σε δαιμονιώδεις εισβολές που μας χωρίζουν και να ξεπεράσουμε τις μικρότητες». Ευχήθηκε να μην είχαμε βρεθεί σε αυτή τη δοκιμασία ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνει η εκκλησία και από τον απόδημο ελληνισμό, χαρακτηρίζοντας τα «ιδιαίτερα συγκινητικά».

Ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στο διαρκές φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας το οποίο εκτελείται με πίστη και αποτελεσματικότητα. Όπως είπε, «δουλειά του ΣΚΑΪ είναι να βοηθήσει να συντονιστούν η εκκλησία αλλά και οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε;

Εθελοντές μπορούν να προσφέρουν: κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα, sleeping bags) καθώς και ρουχισμό (παλτώ, μπουφάν, ζεστά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, καροτσάκια κλπ.).

Τα είδη που θα προσφέρουμε πρέπει να είναι καθαρά, σιδερωμένα, μέσα σε σακούλες, έτοιμα για χρήση, έτσι όπως αξίζει να δοθούν στους συνανθρώπους μας.

Αναλυτική λίστα με τα σημεία που συγκεντρώνουμε ρούχα στην υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός Αττικής) αυτή την Κυριακή 24/3 καθώς και με τα συνεργαζόμενα ραδιόφωνα της περιφέρειας ΕΔΩ. 


 

Πηγή: skai.gr