Σητεία: Συγκινητική η προσφορά ιδιωτών μετά τις πλημμύρες– Μαθητές και τουρίστες απομάκρυναν λάσπες

Οι ζημιές που έχουν σημειωθεί είναι τεράστιες με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από το βιος τους

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιοχή της Σητείας, που επλήγη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, που σημειώθηκαν στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Οι ζημιές που έχουν σημειωθεί είναι τεράστιες με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από το βιος τους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Σητεία

Ωστόσο συγκινητική είναι η προσφορά ιδιωτών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Τα σχολεία ήταν κλειστά και οι μαθητές αντί να καθίσουν στα σπίτια τους πήγαν και βοήθησαν τους πληγέντες να απομακρύνουν τους τόνους λάσπης και τα φερτά υλικά.

Τουρίστες πήραν σκούπες και βοηθούσαν και εκείνοι με τη σειρά τους τους ντόπιους

Εστιατόρια που κατάφεραν να ανοίξουν σήμερα και να λειτουργήσουν κανονικά ετοίμασαν φαγητό για εκείνους που δεν στάθηκαν και τόσο τυχεροί από τη μανία της φύσης. Μέχρι και καθαριστήριο ρούχων ανακοίνωσε ότι θα δέχεται τα ρούχα των φοιτητών που λερώθηκαν για καθαρισμό τους.

Σητεία

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου καθώς και ιδιωτικά μηχανήματα, οχήματα της ΔΕΥΑΣ, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εθελοντικών ομάδων, υπαλλήλων, ιδιωτών που συνεχίζουν για 4η μέρα την αποκομιδή όλων των φερτών – κατεστραμμένων υλικών, και κάνουν απάντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων.

Αυτοψία από κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Αυτοψία πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Λασιθίου προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση και να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η θεομηνία της 15ης Οκτωβρίου.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στις υποδομές του δήμου όσο και στις επιχειρήσεις της πόλης της Σητείας είναι τόσο μεγάλες, που σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεων έχουμε ολοκληρωτική καταστροφή.

Κρήτη

Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Λασιθίου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σητείας, με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου, του συλλόγου εστίασης και αναψυχής, με την ένωση ξενοδοχείων επαρχίας Σητείας αλλά και με τον σύλλογο λογιστών φοροτεχνικών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Ως επιμελητήριο Λασιθίου ΖΗΤΑΜΕ:

την άμεση αναστολή των πληρωμών όλων των επιχειρήσεων προς το δημόσιο, τις τράπεζες και τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας καθώς και οι όποιες ρυθμίσεις να μην χαρακτηριστούν ληξιπρόθεσμες
την άμεση καταβολή κεφαλαίου επανεκκίνησης και δυνατότητα αναστολής εργασίας κατά τα πρότυπα covid στις πληγείσες επιχ/σεις.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στους Σητειακούς συμπολίτες μας, στεκόμαστε στο πλευρό όλων των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής στηρίζοντας και προβάλλοντας τα αιτήματα τους προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες ενισχύσεις για να συνεχίσουν να υπάρχουν επαγγελματικά».

Πηγή: cretapost.gr