Κλείσιμο

Τέμπη: Σήμερα η κηδεία του μηχανοδηγού, παρουσία του πατέρα του που εκδόθηκε από την Τουρκία

Δόθηκε άδεια από την τουρκική κυβέρνηση στον πατέρα για την κηδεία του 29χρονου παιδιού του

Το τελευταίο αντίο στον 29χρονο μηχανοδηγό που ταξίδευε ως επιβάτης στην αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε στα Τέμπη, λένε σήμερα φίλοι και συγγενείς, στις 3 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Περαίας του Δήμου Έδεσσας.

Η κηδεία θα τελεστεί μετά από διαδικασίες και επαφές πολλών ημερών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του παιδιού του ο πατέρας του Δημήτρης, ο οποίος ήταν κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές. 

Τελικά, εκδόθηκε στην Ελλάδα ο πατέρας του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών.

Ο Δημήτριος Ναλμπάντης μεταφέρθηκε στη συνοριακή πύλη Ύψαλα της Ανδριανούπολης, όπου και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου μηχανοδηγού εξέτιε ποινή σε τουρκική φυλακή και επρόκειτο να αποφυλακιστεί το Πάσχα. Ο Νίκος Ναλμπάντης ήταν ένα από τα 57 θύματα των Τεμπών, καθώς ταξίδευε ως επιβάτης στο μοιραίο τρένο.

Επαφές υπουργών για την άδεια από τις Τουρκικές φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να δοθεί άδεια στον φυλακισμένο πατέρα του μηχανοδηγού για να παραστεί στην κηδεία του γιου του. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού θα εκτίσει στην Ελλάδα το υπόλοιπο της ποινής του. Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία για την υπόθεση είχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο Τούρκος υπουργός ενημέρωσε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο αίτημα αυτό και από πλευράς του ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του άτυχου 29χρονου ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα, όπως είχε δηλώσει συγγενής της οικογένειας. Κατά πληροφορίες η υπόθεση του Νίκου Ναλμπάντη ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Πηγή: skai.gr