Κλείσιμο

Δίκη Βιτριόλι: Σήμερα η απόφαση - Ο διάλογος Ιωάννας με δικηγόρο υπεράσπισης

Της Ιωάννας Μάνδρου

Στην έκδοση της δικαστικής απόφασης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη προχωρά σήμερα το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία πολλών ημερών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση αναμένεται μετά το πέρας των αγορεύσεων και των συνηγόρων υπεράσπισης να εκδόσει την απόφαση του κρίνοντας επί της ενοχής της δράστιδος Εφης Κακαράτζουλα αλλά και επιβάλλοντας την ποινή που θα αποφασίσουν δικαστές και ένορκοι. Στις δίκες αυτές οι ένορκοι απλοί πολίτες έχουν και την πλειοψηφία.

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» δήλωσε στο ξεκίνημα της αγόρευσης του ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Αρκεί να μην υπερασπιζόμαστε» σχολίασε η Ιωάννα, με τον κ. Κεχαγιόγλου να ζητά να μην υπάρχει καμία διακοπή. 

Ο κ. Κεχαγιόγλου ανακοίνωσε ότι από την υπεράσπιση «δεν θα υπάρξει αίτημα αναγνώρισης του ελαφρυντικού της μεταμέλειας». 

Η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι προκάλεσε έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον καθώς τέτοια εγκλήματα χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα άλλων εποχών ενώ διέπονται  από εκδικητικότητα και μίσος. Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης σε μία εμπεριστατωμένη αγόρευση έχει ήδη προτείνει την καταδίκη της Εφης Κακαράτζουλα κατά το κατηγορητήριο, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χαρακτηρίζοντας την κατηγορούμενη ως άτομο "με ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και ανθρωποκτόνο εγωισμό".

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση η ποινή που αναμένεται να επιβληθεί στην κατηγορούμενη είναι δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει στη φυλακή περί τα έξι χρόνια, σύμφωνα με την νομοθεςία που ισχύει σήμερα.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για να αποφασίσει επί της ενοχής της κατηγορουμένης.

Λίγο πριν ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα και σε σχετικά επιχειρήματα που εκείνος προέβαλλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέας του.

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει» είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».
 

Πηγή: skai.gr