Σεσημασμένος ο γιατρός που οδήγησε στον θάνατο 3 ασθενείς- Ζητούσε εκατ. ευρώ για αρχεία της CIA

Παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών ο 47χρονος που υποδυόταν τον γιατρό και έπειθε ασθενείς με βαριές και ανίατες ασθένειες να διακόψουν τις θεραπείες τους οδηγώντας τρεις ανθρώπους στο θάνατο.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, την περίοδο 2005-2007, είχε απασχολήσει και πάλι τις αρχές, καθώς είχε προσεγγίσει μεγάλους επιχειρηματίες και τους είχε αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ δήθεν για να τους δώσει αρχεία της CIA. 

Σχετικά με τον τρόπο που «ψάρευε» τα θύματά του ως εξειδικευμένος γιατρός και ερευνητής μεγάλου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας,  φέρεται να πλησίαζε τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους σε μοναστήρια, ακόμα και στο Άγιο Όρος, όπου προσεύχονταν.  

Εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη κατάσταση που βρίσκονταν , τους παραπλανούσε και τους έπειθε να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του, η οποία περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, που περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων. 

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε έχει προσδιοριστεί στους 45 τουλάχιστον, εκ των οποίων οι τρεις έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για ένα 14χρονο αγόρι από τις Σέρρρες, ένα 16χρονο κορίτσι από την Κω (κόρη στρατιωτικού) και έναν 76χρονο άντρα. 

Μάλιστα, με τη δράση του αυτή και με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι από μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς έλαβε τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών και στη συνέχεια φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα δύο όπλα – αεροβόλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα - πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών. 

Πηγή: skai.gr