Σέρρες: Επικοινωνία Χατζηδάκη με τους γονείς του 11χρονου Βασίλη - Είμαστε συγκλονισμένοι

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως είναι καθήκον του υπουργείου να κάνει «ότι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τον πόνο των γονιών».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς του 11χρονου Βασίλη που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη στον καυστήρα του σχολείου στις Σέρρες είχε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο κ. Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως ευχήθηκε κουράγιο στους γονείς του άτυχου μαθητή και τόνισε πως είναι καθήκον του υπουργείου να κάνει «ότι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τον πόνο των γονιών».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:

«Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου αυτό που έγινε με τον τραγικό χαμό του Βασίλη, του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες. Ακόμη περισσότερο συγκλονισμένοι αισθανόμαστε όλοι εμείς που έχουμε οι ίδιοι μικρά παιδιά. Ένα ξεχωριστό, όπως φαίνεται, παιδί, σημαιοφόρος στο σχολείο του, έφυγε από κοντά μας ξαφνικά, μετά την αναπάντεχη έκρηξη του καυστήρα στο σχολείο του.

Πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Βασίλης ήταν γιος της κ. Δήμητρας Καντά, υπαλλήλου του ΕΦΚΑ στις Σέρρες. Κάλεσα λοιπόν στο τηλέφωνο και μίλησα απόψε και με τους δύο γονείς. Τους ευχήθηκα φυσικά κουράγιο και δύναμη, πολύ περισσότερο καθώς έχουν κι άλλο ένα παιδάκι που πρέπει να προστατεύσουν και να μεγαλώσουν. Ιδιαίτερα στην κ. Καντά, που εκδίδει συντάξεις στον ΕΦΚΑ, είπα ότι τόσο η διοίκηση του ΕΦΚΑ όσο και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή της για ό,τι χρειαστεί.

Ξέρω ότι αυτό το τηλεφώνημα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ο Βασίλης είναι πια με τους αγγέλους στους ουρανούς. Όμως εμείς ως Πολιτεία – κι ακόμα πιο πολύ εμείς ειδικά στο Υπουργείο Εργασίας- οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να απαλύνουμε τον πόνο των γονιών του και ιδιαίτερα της μητέρας του. Καλό Παράδεισο, Βασίλη!».

Πηγή: skai.gr