Ενα παιδί νεκρό και δύο τραυματισμένα μετά από έκρηξη σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες

Η έκρηξη έγινε στο λεβητοστάσιο του σχολείου- To νεκρό παιδί χτυπήθηκε από πόρτα που εκσφενδονίστηκε σε απόσταση σαράντα μέτρων στην αυλή του σχολείου- Θα αποδοθούν ευθύνες λένε τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας

Ένα παιδί, ηλικίας 11 ετών έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άλλα δύο παιδιά έχουν τραυματισθεί, ευτυχώς ελαφρά. 

Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το serreslife,το άτυχο παιδί ήταν αγόρι, γιος γνωστού γιατρού των Σερρών και μαθητής της 6ης Δημοτικού και το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά - τα άλλα δύο είναι μαθητές της 1η και της 4ης Δημοτικού. 

Σχολείο στις Σέρρες- Έκρηξη

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε στο χώρο του λεβητοστασίου, όπου γίνονταν εργασίες για την εγκατάσταση γεωθερμίας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη έγινε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που τα συνεργεία είχαν αποχωρήσει.

Από την έκρηξη η πόρτα εκσφενδονίστηκε σε μεγάλη απόσταση και χτύπησε το παιδί που μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στο νοσοκομείο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη παραμένουν άγνωστες.

Εκρηξη σε λεβητοστάσιο στις Σέρρες

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του infonews24.gr,  έσπευσαν αμέσως πυροσβεστική, αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης, καθώς η ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ανήκει στους δήμους, αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης.

Στο σημείο μετέβησαν και γονείς μαθητών, που είναι τρομοκρατημένοι.

Πηγή: skai.gr