Σέρρες: «Παίζαμε και ο Βασίλης πήγε να πάρει τη μπάλα... έπεφταν πάνω μας σοβάδες και χώματα» λέει 10χρονος που τραυματίστηκε στην έκρηξη 

«...Ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πανω μας σοβάδες, πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε τον συμμαθητή μου» είπε ο 10χρονος συμμαθητής και φίλος του άτυχου αγοριού, που ακόαμ δεν γνώριζε την τραγική κατάληξη

Απαντήσεις στα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία με τον χαμό του 11χρονου μαθητή του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες αναμένεται να δώσουν οι πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποίησαν αυτοψία στο σχολείο. Η διεύθυνση του σχολείου και ο Δήμος αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή για διερεύνηση πιθανών ευθυνών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τι είπε ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού έχασε τη ζωή του ακαριαία  άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ τραυματίστηκαν. Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακριά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

O 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε ελαφρά και πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο, είπε ότι το συμβάν έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε και ο Βασίλης πήγε να πάρει τη μπάλα. Ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πανω μας σοβάδες, πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε τον συμμαθητή μου» είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων.

Μάλιστα την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Ο 11χρονος ήταν σημαιοφόρος στην τάξη του.

Η κηδεία του παιδιού είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Σερρών. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι κλειστά σε ένδειξη πένθους όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Πηγή: skai.gr