Το σενάριο παράτασης του lockdown για 1+1 εβδομάδα- Προτεραιότητα το λιανεμπόριο

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζουν αυτή την ώρα, βρίσκεται η Αττική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγούνται την παράταση του lockdown για μια εβδομάδα, ενώ θα επανεξετάσουν τα δεδομένα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και δεν αποκλείεται οι απαγορεύσεις να επεκταθούν για μια ακόμα εβδομάδα. 

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο στις 16 Μαρτίου υπό την αίρεση ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο ΕΣΥ δε θα είναι ασφυκτική.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ 100.3, όπως μεταδόθηκε στο μεσημεριανό μαγκαζίνο με τον Νίκο Στραβελάκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον πρωινό καφέ είπε ότι κεντρική πρόθεση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς αποτελεί προτεραιότητα. 

Την ίδια ώρα, επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι αξιολογώντας τα δεδομένα σε όλη την Ελλάδα, προβληματίζονται για κάποιες περιοχές. Μέσα σε αυτές είναι και το Ηράκλειο που δεν αποκλείεται να περάσει στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο», αλλά και η Αιτωλοακαρνανία. 
 

Πηγή: skai.gr