Σεμινάρια για την έμφυλη βία στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, οι Γιατροί του Κόσμου και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο του έργου «Empowering professional and refugee communities to detect, identify, address and prevent sexual and gender based violence in Greece» διοργανώνουν διήμερα επιμορφωτικά εργαστήρια σχετικά με την αναγνώριση, τη διαχείριση και την πρόληψη της έμφυλης βίας στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε επαγγελματίες πεδίου (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, case managers, case workers, στελέχη ΜΚΟ, δικηγόρους/νομικούς συμβούλους) καθώς και σε επαγγελματίες υγείας (προσωπικό του Υπ. Υγείας, προσωπικό του PHILOS) που εργάζονται σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας (camps) αλλά και στο στεγαστικό πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ.

Στόχος των εργαστηρίων, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και μελέτη πραγματικών υποθέσεων, είναι να αναπτύξει και να ενισχύσει τις δεξιότητες των επαγγελματιών πρώτης γραμμής σε θέματα αναγνώρισης, διαχείρισης και πρόληψης περιστατικών σεξουαλικής και έμφυλης βίας αλλά και να αναπτύξει τον διάλογο, την ανταλλαγή πρακτικών καθώς και τη διατύπωση σκέψεων σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας.
 
Χρόνος:
•Εργαστήριο Α: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 (ώρα 09:00-17:00) και Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 (ώρα 09.00-13.00)
•Εργαστήριο Β: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 (ώρα 09:00-17:00) και Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 (ώρα 09.00-13.00)
Τόπος: Γιατροί του Κόσμου, Πειραιώς 33, Αθήνα 
Κόστος: Χωρίς κόστος συμμετοχής
Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής που θα βρείτε στον σύνδεσμο https://forms.gle/AvmUF5msBWGz4Ef77

Δηλώσεις συμμετοχής έως: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή είτε στο εργαστήριο του Φεβρουαρίου είτε στο εργαστήριο του Μαρτίου. Επιτρέπεται η συμμετοχή σε ένα μόνο εργαστήριο.

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.