Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σητείας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:13 το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 30 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό της βάθος είναι 4,7 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Λέκκας σε ΣΚΑΪ για σεισμό Κρήτης: Κανένας λόγος ανησυχίας - Καμία σχέση με τη δόνηση στη Σάμο

Καθησυχαστικός σχετικά με τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη.

Εξήγησε ότι η δόνηση ήταν σε θαλάσσιο περιβάλλον αρκετά μακριά από την Ιεράπετρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Ουσιαστικά μπορεί να πει κανείς πως είναι μετασεισμός του μεγάλου σεισμού που έγινε πριν από μήνες στη νοτιοανατολική Κρήτη πάλι στον ίδιο χώρο», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται με το σεισμό στη Σάμο, λέγοντας ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα και πλαίσιο.

Δήμαρχος Σητείας: Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές – Έχουμε συνηθίσει

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στις περιοχές της νοτιοανατολικής Κρήτης όπου βρισκόταν και το επίκεντρο, τόνισε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη.

Πρόσθεσε ότι η δόνηση ήταν αισθητή, πάντα υπάρχει μια ανησυχία στους κατοίκους, «αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε συνηθίσει». 

Πηγή: skai.gr