Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα στέλνει ομάδα της ΕΜΑΚ για να βοηθήσει στις έρευνες διάσωσης

Η ομάδα της ΕΜΑΚ θα μεταφερθεί στην Τουρκία με C-130 που θα πετάξει μετά τη 1μμ από την Ελευσίνα. 

Ομάδα στελεχών της ΕΜΑΚ στέλνει η Ελλάδα για να βοηθήσει τα τουρκικά σωστικά συνεργεία που ψάχνουν να σώσουν ανθρώπους στα συντρίμμια μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία με εκατοντάδες νεκρούς και αδιευκρίνιστο αριθμό εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΜΑΚ, προγραμματίζεται να μεταφερθεί τμήμα 20 στελεχών, τριών ή τεσσάρων γιατρών, ένα όχημα και ένα ρυμουλκούμενο με τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Η ομάδα της ΕΜΑΚ θα μεταφερθεί στην Τουρκία με C-130 που θα πετάξει μετά τη 1μμ από την Ελευσίνα. 

Την θλίψη του για τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας εξέφρασε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα».

Το tweet του πρωθυπουργού αναφέρει: «Βαθιά θλίψη για την καταστροφική καταστροφή του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων και οι σκέψεις μας είναι με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα».

Tη βαθιά του θλίψη για την απώλεια ζωών και τις ζημιές που σημειώθηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα συνεργεία διάσωσης που μάχονται για να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 
 

Πηγή: skai.gr