«Ίδιο αίμα, ίδιος πόνος, ίδια θλίψη»- Σεισμός στην Τουρκία: Η συγκινητική ανάρτηση του μέλους της ΕΜΑΚ Κωνσταντίνου Νίκα

«ίδιο αίμα, ίδια σάρκα, ίδιος πόνος, ίδια θλίψη, και ίδιος σπαραγμός. Όπως όμως είναι ίδια η ελπίδα και μια μεγάλη αγκαλιά», έγραψε ο κος Κωνσταντίνος Νίκας.

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Νίκας, ένα από τα μέλη της πρώτης αποστολής της ΕΜΑΚ στον σεισμό στην Τουρκία και γιός του γιος του επίσης πυροσβέστη στρατηγού Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος στους σεισμούς του Αιγίου το 1995 είχε συγκλονίσει με την διάσωση του μικρού Ανδρέα.

τρηρτηρ

«ίδιο αίμα, ίδια σάρκα, ίδιος πόνος, ίδια θλίψη, και ίδιος σπαραγμός. Όπως όμως είναι ίδια η ελπίδα και μια μεγάλη αγκαλιά», έγραψε ο κος Κωνσταντίνος Νίκας.

Χωρίς διακοπή και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και δριμύ ψύχος εξελίσσονται οι τιτάνιες προσπάθειες της ελληνικής αποστολής, μαζί με άλλες διασωστικές αποστολές, για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον φονικό σεισμό στη Νότια Τουρκία, προσπάθειες που έχουν αποδώσει καρπούς.

Ανάμεσα στα 21 μέλη της αποστολής της ΕΜΑΚ που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία είναι και ο πυραγός Κωνσταντίνος Νίκας, με καταγωγή από την Καλαμάτα, ακολουθώντας τα ηρωικά χνάρια του πατέρα του.

πατέρας

«Έχω πει άπειρες φορές ότι το επάγγελμα του Πυροσβέστη είναι ένα “μικρόβιο” που εισέρχεται στον οργανισμό μας και εκκολάπτεται μέσα μας για όσο χρονικό διάστημα υπηρετούμε το ένδοξο Πυροσβεστικό Σώμα. Το “μικρόβιο” τούτο είναι ισχυρότατο όταν μεταφέρεται απο τους γονείς στα παιδιά τους και μεταφράζεται σε υπέρτατα παράδειγμα ανδρείας και προσφοράς στον συνάνθρωπο…"

Γιος

Πηγή: skai.gr