Σεισμός στην Κρήτη: Σοβαρές ζημιές στο Αρκαλοχώρι- Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Σοβαρές ζημιές, καταγράφονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί νωρίτερα.

Το πυροσβεστικό κέντρο έχει δεχθεί πλήθος κλήσεων και αυτό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τις αρχές ειδικότερα είναι το τι έχει συμβεί εντός ναού στον οποίον υπήρχε κόσμος καθώς γίνονταν οικοδομικές εργασίες την στιγμή ο εγκέλαδος «χτύπησε».

Ένα άτομο εγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του τρούλου με τα συνεργεία της ΕΜΑΚ να έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να επιχειρήσουν, με πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν έχει τις αισθήσεις του.

 Ένας δεύτερος πολίτης έχει εγκλωβιστεί στο χωριό Πατσίδερο, ο οποίος εντούτοις επικοινώνησε ο ίδιος με την Πυροσβεστική, αναφέροντας πως έχει φρακάρει η είσοδος του σπιτιού του ενώ στο Αρκαλοχώρι αγνοείται και μια γυναίκα, την οποία ψάχνουν σε σημείο που βρίσκεται σούπερ μάρκετ στο οποίο έχει καταρρεύσει τοίχος.

Κλήσεις έχει δεχτεί και το κέντρο Άμεσης Δράσης στο Ηράκλειο, όπου και έχουν γίνει αναφορές για εγκλωβισμένους και τραυματίες.

Έχουν συντελεστεί πάρα πολλές καταρρεύσεις κτιρίων και κατολισθήσεις δρόμων.
 

Πηγή: skai.gr