Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Έγιναν ζημιές σε σπίτια

«Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο» λένε οι κάτοικοι

Στον χορό των ρίχτερ χορεύει από τις πρώτες πρωινές ώρες η Νότια Εύβοια, καθώς σειρά σεισμικών δονήσεων καταγράφεται στην περιοχή του Αλμυροποτάμου.

Τρεις σεισμικές δονήσεις των 4,1 και 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 07:23, ενώ στις 06:32 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος τα 13,2 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους κατοίκους ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός σ' όλη την Εύβοια: «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Επιπλέον έγιναν αναφορές πως σε κάποια σπίτια έγιναν ρωγμές σε τοίχους, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένες κατοικίες είναι παλιές και μένουν ηλικιωμένοι.

Πηγή: evima.gr