“Σεισμός, σεισμός, συνωστισμός”: Βίντεο από τη γιορτή του προέδρου του ΔΣΑ Βερβεσού (vid)

Σάλο έχει προκαλέσει η γιορτή που διοργανώθηκε στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, όπου αρκετοί από τους επισκέπτες δεν φορούσαν μάσκα.

Η μίνι γιορτή έγινε με την αφορμή των γενεθλίων του κ. Βερβεσού, ανοίχτηκε σαμπάνια, ενώ κάποιοι τράβηξαν και βίντεο και το ανέβασαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο διακρίνονται τουλάχιστον 10 άτομα αρκετά από τα οποία δεν φορούν μάσκα. Αφού τραγούδησαν τα χρόνια πολλά στη συνέχεια ακούγονται να φωνάζουν «σεισμός, σεισμός, συνωστισμός».

Μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση, ο κ. Βερβεσός προχώρησε σε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν επέμεινε τη συγκεκριμένη στιγμή, κάποιοι από τον παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι ο ίδιος φορούσε. 

Αναφέρει επίσης ότι δόθηκε διάσταση σε μια οικογενειακή στιγμή και πως ο χώρος στον οποίο βρισκόταν με τους φίλους και τους συνεργάτες του είναι υγειονομικά προστατευμένος λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σχολιάζοντας το βίντεο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτες τέτοιες εικόνες και δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες δραστηριότητες, σε εποχή lockdown και με τόσους νοσούντες. Όσα φίλτρα και να έχεις είναι αδύνατον να προφυλαχθεί κανείς όταν είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, τα σταγονίδια περνάνε και μεταδίδονται.

Πηγή: skai.gr