Σεισμός: O Εγκέλαδος χτυπά την Κρήτη- Βίντεο Ντοκουμέντο από τα δευτερόλεπτα του τρόμου

Συγκλονίστικά βίντεο- ντοκουμέντο που καταγράφουν τη στιγμή που ο Εγκέλαδος χτυπά την Κρήτη, αναρτούν τοπικά ΜΜΕ και πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος 9 έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα καταγράφονται πολλές υλικές ζημιές σε υποδομές και κτίρια στα στα χωριά Αρκαλοχώρι, Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. 

Τoυλάχιστον 1000 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, και κυρίως στο Αρκαλοχώρι, δεν μπορούν άμεσα να κατοικηθούν μετά τον πρωινό σεισμό σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ οι τοπικές αρχές ετοιμάζουν τη δημιουργία καταυλισμού στον ανοιχτό χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου. 

Οι συναρμόδιες αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό μετά τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ κοντά στο Ηράκλειο, με ένα νεκρό και εννέα τραυματίες. 

Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί.

 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: LIVEMEDIA- FACEBOOK- TWITTER

Πηγή: skai.gr