Κλείσιμο

Σεισμός Ελασσόνα: Σε Δαμάσι και Μεσοχώρι ο ΣΚΑΪ – Δύσκολο βράδυ, θα κοιμηθούν σε σκηνές

Σκηνές στήνει ο στρατός στο Δαμάσι Τυρνάβου και το Μεσοχώρι Ελασσόνας για να κοιμηθούν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Έντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα ενώ γύρω στις 8.30 σημειώθηκε νέα ισχυρή δόνηση εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ με τον Πάνο Γαρουφαλιά βρέθηκε στο Δαμάσι, όπου δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στο γήπεδο του χωριού. Οι πρώτες σκηνές έχουν ήδη στηθεί, ενώ ορισμένοι από τους κατοίκους θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Τρικάλων.

Ο διευθυντής του σχολείου του Δαμασίου, Γρηγόρης Λέτσιος, περιέγραψε τη στιγμή του σεισμού και πως απομακρύνθηκαν οι μικροί μαθητές με ασφάλεια ενώ έπεφταν μεσοτοιχίες και το κτίριο είχε γεμίσει με σκόνη.

Στο Μεσοχώρι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλλης Κασόλη πάνω από 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και είναι μη κατοικήσιμα. Θα στηθούν περίπου 30 σκηνές στην πλατεία του Μεσοχωρίου ενώ ορισμένοι κάτοικοι ήδη μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Ελασσόνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους.

Σοκάρουν οι εικόνες από την κατεστραμμένη εκκλησία της περιοχής. Έχει γκρεμιστεί η μια από τις εισόδους της, ενώ έχει πέσει και το στέγαστρο. Σε ενδεχόμενο νέου δυνατού σεισμού δεν αποκλείεται να καταστραφεί εντελώς και γι’ αυτό έχουν τοποθετηθεί κορδέλες προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς.

Πηγή: skai.gr