Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.Με επιτυχία και καλά στη υγεία του απεγκλωβίστηκε νωρίτερα εγκλωβισμένο άτομο από τα χαλάσματα σπιτιού που κατέρρευσε στο Μεσοχώρι.

Ο ισχυρός σεισμός που χτύπησε την Ελασσόνα, ήταν της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ενώ έχει ακολουθήσει 9 μετασεισμοί, στην πλειοψηφία τους άνω των 4 βαθμών με τον δυνατότερο να υπολογίζεται στα 5 ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει κατολισθήσεις στην περιοχή Καστράκι αλλά και στην Εθνική Οδό Λάρισας- Ελασσόνας. Παράλληλα έχουν πέσει βράχια στο δρόμο Λάρισα-Ελασσονα στη Μελούνα. Μηχανήματα σπεύδουν στα σημεία.

Έχει γίνει διασπορά όλων των πυροσβεστικών οχημάτων και δυνάμεων της ΕΜΑΚ.

Την ίδια ώρα και ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς ετοιμάζεται να απογειωθεί στην περιοχή της Λάρισας για επιτήρηση από αέρος και το πλήρωμα του αν δει ζημιές από τον σεισμο να το αναφέρει.

Συμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για ζημιές ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να έχουν πέσει σπίτια

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές έχουν προκληθεί και απο την κατάρρευση καμπαναριών στον Τύρναβο ενώ υπάρχουν αναφορές ότι κατέρρευσε τοίχος σε σχολείο στον οικισμό Δαμάσι.

Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης τόνισε πως τα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου Αμπελώνα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πηγή: skai.gr