Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια - Ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα

Κοντά στα Νέα Στύρα το επίκεντρο του σεισμού, στο ίδιο σημείο με τους προηγούμενους - Λέκκας: Μετασεισμός των 5,1 Ρίχτερ, στο ίδιο ρήγμα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα, σημειώθηκε στην περιοχή της Εύβοιας, κοντά στα Νέα Στύρα. Αρχικά, το μέγεθος του σεισμού δόθηκε στα 4,2 Ρίχτερ, στην τελική αναθεώρηση, ωστόσο, δόθηκε στα 4,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαρακών Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής κ. Λέκκας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η σημερινή δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ και είναι στο ίδιο σεισμογόνο ρήγμα.

Σεισμός στην Εύβοια

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο. Ο σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία των 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες, στο ίδιο επίκεντρο.

Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι, θεωρούμε ότι έχει εξαντλήσει τη δυναμικότητά του και πάμε σε περίοδο ομαλότητας. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, αφού δεν ξέρουμε για το συγκεκριμένο ρήγμα τα ειδικά χαρακτηριστικά του. 

«Ο αστικός ιστός της περιοχής αντέχει, έχουμε να κάνουμε με πετρώματα ιδιαίτερα ανθεκτικά», δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Πηγή: skai.gr