Σεισμικές δονήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στα δυτικά του κορινθιακού κόλπου. Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 00:09 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Τετάρτης) μεγέθους 4,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου και εστιακό βάθος 4,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.

Μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, και σε διάστημα περίπου μισής ώρας, σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή και άλλες μικρότερες σεισμικές δονήσεις. Η μεγαλύτερη από αυτές καταγράφηκε την 00.29 και είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης, έγραψε στο Facebook: «Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου. Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά».

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές της Αχαΐας της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

Μικρή κατολίσθηση στην Ε.Ο. Ναυπάκτου - Ιτέας από τις σεισμικές δονήσεις

Περιπολίες σε περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας κάνουν οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Μαραθιά, στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου - Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα από τις σεισμικές δονήσεις μέχρι στιγμής.