Κλείσιμο

Δεύτερος σεισμός 5,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Σάμο- Είχε προηγηθεί δόνηση 4,7 Ρίχτερ

Επιφυλακτικός για την εξέλιξη του φαινομένου δηλώνει ο Ευθύμης Λέκκας- Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στο skai.gr: «Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές»

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται σήμερα στη Σάμο, καθώς έγιναν δύο ισχυροί σεισμοί 4,7 και 5,2 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12.56, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 14 χλμ. νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου.

Ο δεύτερος, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, έγινε σχεδόν 14 λεπτά αργότερα, 16 χλμ. βορειοδυτικά του Αγαθονησίου.  

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι σημειώθηκαν άλλοι πέντε μετασεισμοί, τρεις εκ των οποίων είχαν μέγεθος 3,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός στη Σάμο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «σύνθετη ακολουθία». 

«Ο δεύτερος σεισμός δεν ήταν μετασεισμός, καθώς κατέγραψε περισσότερα Ρίχτερ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε, έχει επικοινωνήσει ήδη με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στελέχη του δήμου να διενεργήσει ελέγχους. 

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι οι δύο νέοι σεισμοί δε συνδέονται με τους σεισμούς που «ταρακούνησαν» το νησί πριν 2 χρόνια προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. 

Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τις παλιές κατασκευές και να ακολουθεί τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.  

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, δήλωσε στο skai.gr ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ συνεργεία του δήμου έχουν βγει για ελέγχους. 

Οι κάτοικοι, όπως είπε, είναι μεν στο δρόμο, αλλά διατηρούν την ψυχραιμία τους και η δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νότια του νησιού. 

Πηγή: skai.gr