Ο ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα προήλθε από το ρήγμα του Τυρνάβου και έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα γιατί είχε μικρό εστιακό βάθος, εξήγησε σε δημοσιογράφους ο σεισμολόγος του Αστεροσκοπείου Αθηνών Βασίλης Καραστάθης

Όπως είπε το Αστεροσκοπείο δέχθηκε τηλεφωνήματα από την Πρέβεζα μέχρι την Αθήνα και το Κιάτο, και το φαινόμενο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία γιατί ήταν κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον κο Καραστάθη, ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ρήγμα του Τυρνάβου που όπως είπε δεν έχει δώσει ιστορικά πολύ μεγαλύτερους σεισμούς.

Ο σεισμός έδωσε και ισχυρούς μετασεισμούς- τουλάχιστον 3 της τάξης των 4,6 Ρίχτερ- και χρειάζεται παρακολούθηση.

Σε ερώτηση αν αυτός είναι ο κύριος σεισμός, έδειξε επιφύλαξη επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ρήγμα δεν έχει δώσει μεγαλύτερης έντασης στο παρελθόν, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη προσεισμική δραστηριότητα ήδη από τον μήνα Φεβρουάριο.

Ημασταν alert είπε χαρακτηριστικά αλλά έχουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα που στο τέλος δεν έδωσαν μεγάλους σεισμούς, συνεπώς δεν υπήρχε ανάγκη για να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός.

Ο κ. Καραστάθης συμβούλευσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, να ελέγξουν τις κατασκευές και ειδικά τα παλιά οικήματα.

Πηγή: skai.gr