Σε εξέλιξη η φωτιά στα Βίλια - Μάχη με την οριοθέτηση

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που κατακαίει για πέμπτη ημέρα την περιοχή των Βιλίων. Η φωτιά βρίσκεται στο νότιο μέτωπο προς το όρος Κανδήλι σε δύσβατη περιοχή κοντά στο πεδίο βολής Μεγάρων, όπου είναι δύσκολο να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα. Σκοπός είναι να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στον κάμπο των Μεγάρων. 

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 166 οχήματα. Στη περιοχή βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες 143 Πολωνοί πυροσβέστες με 46 οχήματα στα Βίλια.

Οι φλόγες καίνε παρθένο δάσος, είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τις επίγειες δυνάμεις και αναμένεται η συνδρομή των εναέριων μέσων που θα ξεκινήσουν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Τα προηγούμενα 24ωρα η φωτιά έκαψε στο πέρασμά της έκαψε σπίτια και αποθήκες, που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι και Πανόραμα.

 Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν ενεργές καύσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται από επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και κατοίκους.
 

 

Πηγή: skai.gr