Σε κλίμα έντασης η δίκη Τοπαλούδη - Παραμένει στη θέση της η εισαγγελέας

Της Ιωάννας Μάνδρου
 

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη, η δίκη για την δολοφονία Τοπαλούδη. Ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος (σε συνέχεια της ανακοίνωσης διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο Δημήτρης Βερβεσός) ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όπως είπε όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως που αφορούν στο ρόλο των δικηγόρων.

Ο σύμβουλος του ΔΣΑ ήρθε στο δικαστήριο την ώρα που ολοκληρώνονταν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Κρατώντας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων για αποστροφές της αγόρευσης της εισαγγελέως που «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους».

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Στη συνέχεια σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο όπου κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν, όπως και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την παρουσία και τις διαμαρτυρίες του κ. Κλεφτοδήμου.

Τότε η πρόεδρος παρενέβη ζητώντας να αποχωρήσουν όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε προσωρινά τη δίκη.

Μετά από αυτήν τη διακοπή, η δίκη συνεχίζεται με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί από τους δικηγόρους να παραμείνουν στα θέματα της δίκης.

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της, στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή, και πήρε, όπως είπε, την εντολή να μείνει.