Σε εξέλιξη νέα διάσωση με πλεούμενα στο Ψαροπούλι Ευβοίας

Νέα επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια όπου επιπλέον 230 άτομα απεγκλωβίστηκαν από παραλία στη κοινότητα Ψαροπούλι, που βρίσκεται κοντά στην Αγία Άννα, και μεταφέρονται με πλεούμενα στον λιμένα Πευκί Ευβοίας.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» μίλησε ο κ. Γιάννης Βαρσάκης, που είναι κάτοικος της περιοχής εκφράζοντας παράπονα για τη μεταφορά των ανθρώπων.

«Τα σκάφη που έφυγαν από την Αγία Άννα πήγανε στο Μαντούδι. Το σκάφος που φεύγει από το Ψαροπούλι, πηγαίνει τους ανθρώπους στο Πευκί, το οποίο είναι μπροστά στο κεφάλι της φωτιάς. Σε 2-3 ώρες η φωτιά θα έχει φτάσει εκεί. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι στο Ψαροπούλι, από τη πλευρά του Αιγαίου», είπε ο κ. Βαρσάκης. Να σημειωθεί ότι το Ψαροπούλι βρίσκεται τέρμα κάτω χαμηλά στη θάλασσα.

«Αν τους πάμε (τους ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν από την Αγία Άννα) στο Πευκί, τί θα γίνει ρε παιδιά; Θα τους πάρουν από το Πευκί να τους πάνε στο Μαντούδι;» τόνισε.

«Το Ψαροπούλι έχει καεί αυτή τη στιγμή. Το φέρι-μπόατ έχει γεμίσει και δεν γνωρίζω αν έχει μείνει κόσμος πίσω στη παραλία», πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής.

Ο κ. Βαρσάκης επιβεβαίωσε πως έχει καταστραφεί η Αγία Άννα, το Αχλάδι και ο Κοτσικιάς όπως και το Ψαροπούλι.
Με φωνή αγωνίας ο κ. Βαρσάκης αναρωτήθηκε «που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος;».

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε χθες για 8 αεροσκάφη αλλά είπε ψέματα. Είχαμε μόνον δύο ελικόπτερα για όλη την Εύβοια».

«Έχει μείνει πολύς κόσμος στο Κοτσικιά για να περισώσει ότι μπορεί. Δεν γνωρίζω αν κάποιος άνθρωπος έχει πάθει κάτι», είπε.

«Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι στις παραλίες που δεν έχουν φύγει ακόμα. Από το Κοτσικιά πέρασε η φωτιά και τα έκαψε όλα. Υπάρχουν μικροεστίες που προσπαθούμε να τις σβήσουμε. Υπάρχει ενεργό μέτωπο στο Ψαροπούλι με τη φωτιά να συνεχίζει να κινείται προς τα επάνω».

Πηγή: skai.gr
TAGS: Εύβοια