Δεξαμενή των νέων απολύσεων αναμένεται να είναι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η ΕΛΒΟ, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου.
Κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι αν θα αποδεχθεί ως απολύσεις όσους συμβασιούχους αποχωρήσουν ύστερα από δικαστικές αποφάσεις.
Επίσης, η τρόικα δεν έχει αποδεχθεί προς το παρόν το αίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση, έως το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του 2013.
«Οι απολύσεις θα λάβουν χώρα. Είναι μία δέσμευση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υφίστανται πειθαρχικές κυρώσεις θα πρέπει να φύγουν. Δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείσουν. [Εργαζόμενοι] που δεν προστατεύονται πλέον από τη θέση του ως δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν τη θέση τους. Είναι λίγο σαν την εφαρμογή στρατιωτικού νόμου», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε βελγική εφημερίδα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.