Θα γέμιζαν τα μαγαζιά «μπόμπες»: Δείτε το παράνομο εργαστήριο που εντόπισε το ΣΔΟΕ- 1.360 φιάλες αλκοολούχων

Η ζημία των δικαιούχων σημάτων (παραγωγών αλκοολούχων ποτών) και το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ.

Παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, καθώς και δύο άλλους χώρους αποθήκευσης παράνομων – νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και πλαστών υλικών εμφιάλωσης και συσκευασίας αλκοολούχων ποτών εντόπισαν στις 5/5 σε Ασπρόπυργο και Καλλιθέας συνεργεία ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που χορήγησε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ).

Στα σημεία ελέγχου κατασχέθηκαν 1.360 φιάλες αλκοολούχων ποτών και πλαστικών δοχείων pet, 1.030 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, 2.000 πώματα που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων αλκοολούχων ποτών, 1.000 χαρτοκιβώτια συσκευασίας, μεγάλο πλήθος κενών φιαλών επώνυμων αλκοολούχων ποτών οι οποίες θα επαναγεμίζονταν με το παράνομο – νοθευμένο αλκοολούχο ποτό, μηχανήματα εμφιάλωσης, πλήρωσης φιαλών, αντλίες με αντίστοιχα φίλτρα καθαρισμού ύδατος και εργαλεία θερμοκόλλησης ετικετών.

Το σύνολο των κατασχεθεισών ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών στερούνταν φορολογικών και τελωνειακών παραστατικών.

Έγινε λήψη δειγμάτων, ώστε αυτά να εξεταστούν εργαστηριακά από τη Χημική Υπηρεσία και να διαπιστωθεί τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη και ενημερώθηκε το αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Η ζημία των δικαιούχων σημάτων (παραγωγών αλκοολούχων ποτών) και το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, Έλληνες, ηλικίας 44 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, παράβαση του νόμου περί σημάτων και αθεμίτου ανταγωνισμού, καθώς και του Αγορανομικού Κώδικα.

Το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών εκτείνεται πέρα από τα σύνορα οποιασδήποτε χώρας και αποτελεί σημαντική παγκόσμια απειλή για την υγεία των πολιτών, επισημαίνει το Σ.Δ.Ο.Ε.

Όπως τονίζει, συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς και λοιπές διωκτικές αρχές για την εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων κα τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών, αλλά και των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας και κατ’ επέκταση της Ε.Ε., προλαμβάνοντας την απάτη σε όλες της τις μορφές.

Πηγή: skai.gr
TAGS: αλκοόλ