ΚΑΙΡΟΣ

Σαββίδης σε Πούτιν: Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς βοήθησε για τους στρατιωτικούς

Τη μεσολάβηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία ζητεί με επιστολή του ο Ιβάν Σαββίδης,  χωρίς κανείς να γνωρίζει αν για την ενέργειά του αυτή είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων η ελληνική κυβέρνηση, και αν είχε ανάψει το «πράσινο φως».

«Αξιότιμε Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς! Απευθύνουνε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή Σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους (…) Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες» τονίζει ο ρωσοπόντιος επιχειρηματίας, επισημαίνοντας το «υψηλό επίπεδο των ρωσοτουρκικών σχέσεων και την κατανόηση σε μία σειρά γεωπολιτικών ζητημάτων.

Με την ιδιότητα και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης εκφράζει παράλληλα τα συγχαρητήριά του εκ μέρους των Ρώσων πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα για την νίκη του κ. Πούτιν στις ρωσικές εκλογές, πλέκοντάς του το εγκώμιο.

«Για άλλη μία φορά ο ρωσικός λαός έδειξε το υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας των Ρώσων πολιτών που έκαναν μία επιλογή σταθερότητας, ασφάλειας, βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας, παρά τις συνθήκες που επιβάλλονται εξωτερικά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του Ιβάν Σαββίδη αναλυτικά

Πηγή: skai.gr