Στο έλεος θεομηνίας η Σάμος- Πλημμύρες και υπερχειλίσεις ποταμών (pic+vid)

Πλημμυρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών από ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν την  Σάμο από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Το Λιμάνι Καρλοβάσου βούλιαξε κυριολεκτικά από την έντονη νεροποντή, ενώ οι πλημμύρες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην πόλη του Καρλοβάσου.

Μεγάλα είναι το προβλήματα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια και με όλους τους εμπλεκομένους φορείς να βρίσκονται επί ποδός από τα χαράματα.

SAMOS PRESS

Επιπλέον, διερχόμενοι οδηγοί κάνουν λόγο για κατολισθήσεις σε πολλές  περιοχές και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις κι αν δεν παρίσταται σοβαρός λόγος .

Σοβαρή κατολίσθηση  υπάρχει σε πλαγιά κοντά στο Παλαιό Καρλόβασι και ήδη απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους κάποιοι συμπολίτες μας και προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Πολλά σημεία του Καρλοβάσου   αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των φερτών υλικών,  ενώ και οι εργάτες της Δυτικής Σάμου ξεκίνησαν παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης . Στο Λιμάνι Καρλοβάσου από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ.  Αλέξανδρος Λυμπέρης , ο κοινοτάρχης Καρλοβασου κ. Μανόλης Νικολού  και ο υπεύθυνος  δημοτικός σύμβουλος κ .Παναγιώτης Λυμπέρης.

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Βαλσαμίδης  προσπαθεί να συντονίσει το έργο  των συνεργείων και των μηχανημάτων, των οποίων οι χειριστές   βρίσκονται επί το έργο.  Επί ποδός η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έχει κληθεί για απάντληση υδάτων από κατοικίες, ενώ η αστυνομία από τα χαράματα βρίσκεται στους δρόμους, προκειμένου να διευκολύνει την διέλευση οχημάτων σε αρκετά σημεία και ιδιαίτερα στο Λιμένα Καρλοβάσου,  όπου  εντοπίζονται  και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην μετακινούνται άσκοπα και να απομακρυνθούν από ποτάμια και χείμαρρους.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: SAMOS PRESS

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: SAMOS24.GR

Πηγή: SAMOSPRESS