ΚΑΙΡΟΣ

Ρούπα: Δεν παραδίδομαι, θα συνεχίσω την ένοπλη δράση

Την πρώτη της εμφάνιση, μέσω επιστολής, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη έκανε η σύντροφός του και μέλος του Επαναστατικού αγώνα Πόλα Ρούπα.

Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Indymedia δηλώνει ότι δεν παραδίδεται και απειλεί ότι θα συνεχίσει την ένοπλη δράση.

Αναφερόμενη στην κινηματογραφική σύλληψη του Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, κατηγορεί την αστυνομία για το «πιστολίδι» όμως αναφέρει και λεει ότι οι διώκτες του Μαζιώτη ήταν εκείνοι που επέλεξαν να γίνει η συμπλοκή ανάμεσα στον κόσμο.

Σχολιάζοντας τις αναφορές της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο τρομοκράτης είχε εντοπιστεί πριν από το περιστατικό στο Μοναστηράκι, αναφέρει ότι το προηγούμενο διάστημα οι δύο τους κινούνταν παντού, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. «Περνούσαμε δίπλα τους. Τους βλέπαμε και δεν μας έβλεπαν», γράφει.

Η ίδια δηλώνει ότι δεν παραδίδεται και προκαλεί την αστυνομία λέγοντας «Ας έρθουν να με πιάσουν».

«Τον σύντροφό μου τον έχουν βαριά τραυματισμένο στα χέρια τους. Η εκδικητικότητά τους ήταν αναμενόμενη». «Όσον αφορά εμένα, σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν». «Το πεδίο για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ανοιχτό», «θα συνεχίσω να αγωνίζομαι» λέει χαρακτηριστικά.

Στο κείμενό της κατηγορεί και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «κάνει γενοκτονία εν καιρώ ειρήνης».

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιουνίου που συνελήφθη ο Μαζιώτης, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη Ρούπα που παραμένει άφαντη.

Ολόκληρο το κείμενο της Πόλας Ρούπα

Πηγή: skai.gr