«Είπα όσα γνωρίζω. Να είναι το τελευταίο παιδί...», δήλωσε ο γιατρός της Τζωρτζίνας μετά την 4ωρη κατάθεσή του

Στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει, βρέθηκε την Παρασκευή ο γιατρός της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης κατέθετε επί τέσσερις ώρες στην ανακρίτρια.

Όταν βγήκε από το γραφείο, δήλωσε ότι κατέθεσε όσα γνώριζε και ευχήθηκε η Τζωρτζίνα να είναι το τελευταίο παιδί που χάνεται με αυτόν τον τρόπο.

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συμβολή του κ. Ηλιάδη στην ανάκριση θεωρείται πολύ σημαντική καθώς είναι αυτός και η ομάδα του που είχαν δώσει έναν τεράστιο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, όταν είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο στο Ρίο όπου παρέμεινε περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Ο κ. Ηλιάδης ήταν ο πρώτος επιστήμονας που μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας απευθύνθηκε στις αρχές παραδίδοντας υλικό που είχε ληφθεί από την νοσηλεία του παιδιού. Ο εντατικολόγος, με αφορμή τα «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια» της 9χρονης φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας όπου βρισκόταν το παιδί μαζί με την κατηγορουμένη, έχοντας παράλληλα προτείνει στην Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που τους έλεγε η μητέρα ότι έκανε το παιδί.

Κατά την είσοδο του στα δικαστήρια ο εντατικολόγος αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, στην 9χρονη, λέγοντας: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από την μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Πηγή: skai.gr