Κλείσιμο

Ρόδος: Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους- Τα κύματα «κατάπιαν» παραλιακό δρόμο στου Αφάντου - Φωτογραφίες

Σοβαρό πρόβλημα δημιούργησε η κακοκαιρία στον παραλιακό δρόμο της περιοχής Αφάντου, καθώς η ένταση των κυμάτων κατάφερε να σκάψει ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου

Από κάγκελα σε μπαλκόνια, δέντρα, μέχρι και σταθμευμένα δίκυκλα παρασύρουν τα ισχυρά μποφόρ που πνέουν στη Ρόδο από το βράδυ της Πέμπτης.

Ρόδος

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, η ΕΛΑΣ και το Λιμενικό σώμα για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

ροδος

Ο φωτογραφικός φακός της ΡΟΔΙΑΚΗΣ κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί, με πεσμένα δέντρα, κλαδιά, δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα καθώς επίσης και φωτεινό σηματοδότη στην περιοχή του Ζέφυρου (παραλιακό δρόμο) τον οποίο ισοπέδωσε η κακοκαιρία.

ροδος

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι συνεργεία του καθαριότητας και της ΔΕΥΑΡ στην πόλη της Ρόδου βρίσκονται αυτή την ώρα εν μέσω βροχής σε καίρια σημαία της πόλης μας και κάνουν καθαριότητα στα φρεάτια από φερτά υλικά έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο κοινοτάρχης κος Γιώργος Μπακίρης, ανέφερε: «Ενημερώνουμε ότι στην παραλιακή οδό της Κοινότητας Αφάντου στην περιοχή Χελιδόνια το υπέδαφος της ασφάλτου έχει σκαφτεί από το κύμα. Εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων και να αποφεύγεται όσο το δυνατόν η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο».

Σε νέα ανάρτηση του πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος Γιώργος Μπακίρης αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, επιχείρηση από τα συνεργεία της Κοινότητας Αφάντου για να κλείσει η παραλιακή οδός στην περιοχή Χελιδόνια ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και να αποτραπεί οποιαδήποτε πιθανότητα ατυχήματος από διερχόμενα οχήματα. Αυτή την στιγμή προέχει η ασφάλεια των πολιτών»

Πηγή: rodiaki.gr