Σοκ στη Ρόδο: Σκότωσε τον 55χρονο φίλο του χτυπώντας τον με γροθιές και με μια πατερίτσα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο άγριος καυγάς που είχαν τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης, δύο συγκάτοικοι και φίλοι που διέμεναν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης και οι οποίοι ήταν εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες.

Ο τσακωμός, είχε ως αποτέλεσμα ο 52χρονος να τραυματίσει θανάσιμα τον 55χρονο φίλο του, χτυπώντας τον με γροθιές, κλωτσιές και με μια πατερίτσα που είχαν στο σπίτι τους.

Μόλις ο 52χρονος αντιλήθηκε ότι ο φίλος του είχε πέσει στο πάτωμα χωρίς τις αισθήσεις τους, σκούπισε τα αίματα και αφού καθάρισε τον χώρο κάλεσε τον ΕΚΑΒ λέγοντας στους διασώστες ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε.

Σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της ασφάλειας έσπευσαν στο σημείο και αφού πήραν τις πρώτες κατατέσεις από τους γείτονες και επόπτευσαν το χώρο, πέρασαν αμέσως χειροπέδες στον 52χρονο.

Σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ σημειώνεται για το περιστατικό στη Ρόδο:

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας 55χρονου στη Ρόδο Συνελήφθη ως δράστης ένας 52χρονος συγκάτοικος του θύματος, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να παραπλανήσει τις Αρχές ωστόσο ομολόγησε την πράξη του Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ανθρωποκτονία 55χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε νυχτερινές της 25-26 Απριλίου στη Ρόδο.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοτποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης ένας 52χρονος ημεδαπός, συγκάτοικος του θύματος, ο οποίος εξεταζόμενος περιέγραψε με λεπτομέρειες την πράξη του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι δύο άνδρες ευρισκόμενοι στην κατοικία όπου διέμεναν από κοινού κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διαπληκτισμού, ο 52χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 55χρονο προκαλώντας του με χτυπήματα κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στη συνέχεια ο δράστης, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών, αλλοίωσε και απέκρυψε ίχνη – πειστήρια, ενώ πρωινές ώρες της 26 Απριλίου 2022 κάλεσε το ΕΚΑΒ δηλώντας αιφνίδιο θάνατο για τον 55χρονο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η αστυνομική – προανακριτική έρευνα διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου με τη συμμετοχή - συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου.

Πηγή: Ροδιακή