Σε αργία ιερέας στη Ρόδο που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τουρίστα σε μοναστήρι

Ο τουρίστας καταγγέλλει ότι ιερέας του πρότεινε να βγάλει τα ρούχα του για να τον αλείψει με λάδι

Σε αργία τέθηκε έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το αρμόδιο δικαστήριο ο 49χρονος ιερέας ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού από την Εσθονία μετά την καταγγελία που έκανε στις αστυνομικές αρχές.

Σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας για τον 49χρονο ιερωμένο, ο οποίος και παραπέμφθηκε με απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου να δικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου στις 11 Σεπτεμβρίου. 

Ο ιερέας τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντά του έως και την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο. 

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, όλα φέρονται να ξεκίνησαν στις 12 Ιουλίου το απόγευμα όταν ο 30χρονος αλλοδαπός από την Εσθονία πήγε στο μοναστήρι που είναι ιερέας ο 49χρονος, και κατά την παραμονή του εκεί γνωρίστηκαν.

Ο αλλοδαπός καταγγέλλει επίσης ότι αγόρασε ένα σταυρό από εκεί τον οποίον τελικά ξέχασε και για αυτό την επόμενη μέρα, στις 13 Ιουλίου το πρωί, επέστρεψε στο μοναστήρι  να τον πάρει. Ο Εσθονός καταγγέλλει ότι τότε ο ιερέας του πρότεινε να τον ακολουθήσει σε έναν άλλο χώρο, και εκεί φέρεται να ζήτησε ο 49χρονος από τον αλλοδαπό να βγάλει τα ρούχα του για να τον αλείψει με λάδι.

Ο Εσθονός καταγγέλλει ότι αυτή η διαδικασία έγινε μονο στα γεννητικά του όργανα, ο ίδιος δεν αντέδρασε, και όταν έφυγε από το Μοναστήρι μεσημέρι της 13ης Ιουλίου κατήγγειλε τον ιερέα για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.


 

Πηγή: rodiaki.gr