Ρόδος: Ήρωας Βρετανός οδήγησε οκτώ ώρες για να μεταφέρει εγκλωβισμένους μακριά από τη φωτιά

Ο Λιούς πραγματοποίησε έξι διαδρομές μετ' επιστροφής μεταξύ 12 μ.μ. και 8 μ.μ. Αυτός και η οικογένειά του απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο τους στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής και μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο

Ένας ήρωας Βρετανός τουρίστας περιέγραψε αποκαλυπτικές σκηνές, παρομοιάζοντάς τες «σαν το τέλος του κόσμου» αφού πέρασε οκτώ ώρες οδηγώντας ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Ρόδο για να σώσει εγκλωβισμένες οικογένειες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Ο Τζόναθαν Λιούις, από το Άτλμπορο του Νόρφολκ, βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στο ελληνικό νησί καθώς οι φλόγες κατευθύνονταν προς την ακτή, όπου διέμενε.

Ο εργαζόμενος στις μεταφορές μετέφερε με θάρρος ανθρώπους σε ασφαλές σημεία, αφού αποφάσισε να αναλάβει δράση όταν άρχισε να διακρίνεται καπνός στο θέρετρο πίσω από ένα βουνό.

Ο Λιούς είπε ότι: «οι άνθρωποι έλεγαν «Είναι μόνο λίγο καπνός» και να μην ανησυχούν. Αλλά καταλάβαινα ότι ήταν κάτι περισσότερο από λίγος καπνός. Ετσι κι αλλιώς δεν είμαι πολύ φαν της ηλιοθεραπείας, οπότε σκέφτηκα να δω αν μπορούσα να βοηθήσω».

Ο Λιούς οδήγησε στα βουνά προς τη Λάρδο, ένα χωριό στα νοτιοανατολικά του νησιού. «Οι άνθρωποι απλώς στέκονταν στη μέση του δρόμου, χωρίς να έχουν ιδέα τι συνέβαινε. Ήταν σαν μια αποκάλυψη ζόμπι», πρόσθεσε. 

Ο Βρετανός, ο οποίος βρισκόταν στο νησί για μια εβδομάδα, πήρε μια οικογένεια και την άφησε σε ένα ασφαλές ξενοδοχείο στην άλλη πλευρά του βουνού. «Δεν υπήρχαν δωμάτια, αλλά υπήρχαν καθίσματα, τηλέφωνα, internet και ρεύμα», είπε. «Είδα μερικούς ανθρώπους να παίρνουν τις αποσκευές τους και να τις πετούν καθώς έτρεχαν στην παραλία».

Ο Λιούς πραγματοποίησε έξι διαδρομές μετ' επιστροφής μεταξύ 12 μ.μ. και 8 μ.μ. Αυτός και η οικογένειά του απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο τους στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής και μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο.

Δημοσίευσε βίντεο από τη διάσωση στο Facebook, λέγοντας σε λεζάντα: «Πέρασα τη μέρα μου σώζοντας οικογένειες από τις πυρκαγιές. Δεν μου αρέσει η ηλιοθεραπεία, έτσι έκανα κάτι χρήσιμο. Τελικά έφτασε ο Στρατός και πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν».

Πηγή: skai.gr