Έρευνα διέταξε η εισαγγελέας ανηλίκων Ρόδου για τον ξυλοδαρμό μεταξύ μαθητριών

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου 2023, εκτός του σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούσαν και οι τρεις ανήλικες μαθήτριες

Παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας, αναφορικά με τον ξυλοδαρμό 13χρονης μαθήτριας από δύο άλλες μαθήτριες, έδωσε η Εισαγγελέας Ανηλίκων Ρόδου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό του νησιού και η είδηση μαζί με το επίμαχο βίντεο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου σε πανελλαδικό επίπεδο, προκαλώντας αποτροπιασμό αλλά και έντονο προβληματισμό.

Η αντίδραση της εισαγγελικής λειτουργού ήταν άμεση και ήδη έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την πλήρη και εις βάθος έρευνα της υπόθεσης, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Η υπόθεση, που έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης, έπειτα από μηνύσεις που κατατέθηκαν, σημειώθηκε σε μεγάλο χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού ανάμεσα σε τρεις μαθήτριες: Μία 13χρονη, μαθήτρια πρώτης γυμνασίου και άλλες δύο αδελφές 15 ετών, μαθήτριες επίσης στο ίδιο σχολείο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου 2023, εκτός του σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούσαν και οι τρεις ανήλικες μαθήτριες και συγκεκριμένα σε εκδήλωση ελληνικής βραδιάς που είχε διοργανωθεί.

Εκεί ενεπλάκησαν η 13χρονη με την μία 15χρονη, ενώ στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα βίντεο, στον καυγά ενεπλάκη και η δεύτερη- αδελφή πιθανότητα- για να τις χωρίσει.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται η άγρια συμπλοκή των τριών μαθητριών με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ